Resepti

Paprikainen tabbouleh

Jaana Kankaanpää
Tabbouleh on perinteinen libanonilainen salaatti, joka paprikaviikolla saa lisämakua suippopaprikasta.

Paprikainen tabbouleh

6-8 annostaAinekset
  • 2 dl ohrahelmiä
  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 4 (200 g) tomaattia
  • 1 suippopaprika
  • 1 punasipuli
  • 1/2 kurkkua
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 dl tuoretta minttusilppua
  • 2 rkl tuoretta korianterisilppua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
Valmistusohje

Keitä ohrahelmet suolalla ja mintulla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. Hienonna sipuli, leikkaa tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Suikaloi paprika. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua pari tuntia. Tarjoa salaattina esimerkiksi grillimakkaran ja sinapin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit