Resepti

Kasvistäytteiset quesadillat

Carolina Husu
Tee kasvistäyte valmiiksi, niin saat hetkessä vaikka saunan jälkeen perheelle tosi maukkaat tortillaherkut.

Kasvistäytteiset quesadillat

4 annostaAinekset
  • 1 pkt (8 kpl) tortillalettuja
Täyte
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 paprika
  • 1—2 porkkanaa
  • ½ fenkolia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 limetin mehu
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta
Paistamiseen
  • 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
  • korianteria
  • 1 limetti
  • ranskankermaa
  • tomaattisalsaa
  • quacamolea
Valmistusohje

Suikaloi kuoritut sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Suikaloi paprika, josta on siemenet poistettu. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna pannulla öljy. Kuullota ensin sipulit ja lisää sitten muut kasvikset. Paista ne napakoiksi. Mausta limetin puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla.

Asettele neljä tortillaa pöydälle ja ripottele niiden pinnalle puolet juustoraasteesta. Jaa ja levitä kasvisseos tortillojen päälle. Levitä loput juustoraasteesta. Nosta loput tortillat kansiksi ja painele hieman.

Paista quesadillat pannulla öljytilkassa yksitellen 2—3 minuuttia molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Leikkaa quesadillat neljään osaan, koristele korianterisilpulla, limettilohkoilla ja tarjoa esimerkiksi ranskankerman, tomaattisalsan ja guacamolen kanssa.

Juomavinkki

Alkoholittomaksi tortillan painikkeeksi sopii hyvin Hartwallin More Brewing Lager 0,0 % -olut (1,40 euroa/0,33 litraa). Vaalea, kukkaisarominen ja miellyttävän tasapainoinen nollaolut maistuu niin janojuomana kuin ruuan kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit