Resepti

Lohi-kasviskiusaus

Carolina Husu
Kiusaukseen voit lisätä huoletta runsaasti muita juureksia. Tulitikuiksi leikattuna niistä muhii juustoisessa liemessä myös vierasruoka parhaasta päästä.

Lohi-kasviskiusaus

noin 6 annostaAinekset
  • 500 g perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala (150 g) lanttua
  • 1—2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • noin 300 g kylmäsavulohta
  • 2 tl oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 pkt (250 g) sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija mustapippuri)
Päälle
  • tilliä
Valmistusohje

Leikkaa kuoritut kasvikset ohuiksi tulitikuiksi, hienonna sipulit ja kumoa laakeaan voideltuun vuokaan (2 litraa).

Lisää suikaleiksi leikattu kala ja sekoittele mausteet tasaisesti kasvisten ja kalan joukkoon.

Kuumenna maito kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on liuennut maitoon. Kaada juustoseos tasaisesti vuokaan.

Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Koristele ruoka tillisilpulla ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä vaikka vihersalaattia, hölskykurkkuja ja etikkapunajuuria.

Viinivinkki

Ranskalainen vegaaninen sitruksisen raikas Le Petit Batô Sauvignon Blanc (11,98 euroa/litra) valkoviini on muovipullossaan rento vaihtoehto savulohisten tai kasvispitoisten ruokien seuraan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit