Resepti

Spagetti-kasvissalaatti

Carolina Husu
Spagetin ja sipulin marinointi kannattaa. Voit tehdä salaattipohjan vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan viimeistelyä.

Spagetti-kasvissalaatti

noin 6 annostaAinekset
  • 200 g spagettia (esimerkiksi spaghettiini)
  • 1 pieni punasipuli
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 pkt (250 g) fetaa tai salaattijuustoa
  • pala kurkkua
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 rs (200 g) vuolubroileria (esimerkiksi Atrian savu)
  • lehtipersiljaa, ruohosipulia
Kastike
  • 2 rkl täysjyväsinappia
  • 2 rkl valkoista balsamietikkaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • ½ dl yrttisilppua (ruohosipulia, lehtipersiljaa, basilikaa)
  • 1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje

Tee ensin kulhoon kastike. Mittaa pohjalle muut ainekset paitsi öljy. Sekoita öljy mukaan vähitellen rivakasti sekoittaen.

Keitä ja valuta spagetti. Sekoita se ja ohuiksi suikaleiksi leikattu punasipuli kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua vaikka yönkin yli.

Lisää mukaan tomaatit, porkkanaraaste, valutettu juusto, kurkkuviipaleet, kohmeiset herneet ja broileriviipaleet. Nostele sekaisin, koristele yrtein ja nauti.

Viinivinkki

Juomaksi sopii esimerkiksi ranskalainen roseeviini Mirabeau en Provence Classic Rosé (14,99 euroa). Sen kepeä mansikkaisuus ja persikkaisuus sekä hienoinen yrttisyys sopivat oivasti salaatin kumppaniksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit