Resepti

Haudutetut sorsanrintafileet

Sanne Katainen
Riistalinnun rintafileet ovat mehevimmillään, kun ne jätetään sisältä punertaviksi. Paistolämpömittarin käyttö takaa oikean lämpötilan ja mehevyyden.

Haudutetut sorsanrintafileet

4 annostaAinekset
  • 4–8 sorsanrintafileetä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 oksaa timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje

Jos käytät pakastettuja rintafileitä, sulata ne ja pidä sulaneina huoneenlämmössä noin tunti ennen valmistamista. Puhdista fileistä kalvot pois.

Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Kun voi kuohahtaa, lisää pannulle valkosipulinkynnet kuorineen sekä timjaminoksat. Nosta pannulle neljä fileetä ruskistumaan. Anna ruskistua noin minuutti ja käännä fileet. Nosta ruskistuneet fileet lautaselle ja peitä kevyesti foliolla.

Pyyhi pannu puhtaaksi, kuumenna uudet rasvat ja ruskista loput fileet samoin kuin ensimmäiset.

Ripottele fileille suolaa ja pippuria.

Kun kaikki fileet on ruskistettu, työnnä yhteen fileeseen paistolämpömittari. Nosta fileet valmistelemasi kastikkeen joukkoon kattilaan tai pannulle. Käännä levy pienelle, niin että kastike juuri ja juuri laiskasti kiehuu. Peitä kannella ja anna fileiden hautua kastikkeessa, kunnes mittari näyttää 59 astetta. Nosta lihat kastikkeesta lautaselle ja peitä kevyesti foliolla. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia.

Viipaloi lihat ja tarjoa metsäsienikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: Tällä ohjeella voit valmistaa myös muiden riistalintujen rintafileet.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit