Resepti

Omenahilloke ja pienjuustolajuustot

Sanne Katainen
Omenahilloketta tarjotaan Peltolan Blue -sinihomejuuston, Helsingin meijeriliikkeen Klippan -valkohomejuuston sekä Herkkujuustolan Vilho -kittijuuston kanssa.

Omenahilloke ja pienjuustolajuustot

4 annostaAinekset
  • 500 g kotimaisia omenoita (hapan lajike)
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl hillosokeria
  • 1 kanelitanko
  • ½ vaniljatanko
  • 2 rkl rommia
Valmistusohje

Kuori omenat halutessasi tai jos ne ovat kovin kovakuorisia. Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha.

Nosta kattilaan omenapalat, sokerit ja kanelitanko. Lisää pitkittäin puolitettu vaniljatanko, josta olet kaapinut siemenet veitsellä. Lisää myös siemenet kattilaan.

Kuumenna hilloketta välillä varovasti sekoittaen, kunnes sokerit ovat sulaneet ja seos kiehuu. Jos seos tuntuu kovin kuivalta, lisää 1–2 ruokalusikallista vettä.

Anna seoksen kiehua hiljaa poreillen 5–10 minuuttia. Hilloke on valmista, kun osa omenanpaloista on jo hiukan soseutunut, mutta osa jää vielä paloiksi.

Nosta kattila liedeltä ja poista kaneli- sekä vaniljatangot. Lisää rommi. Sekoita.

Tarjoa hilloketta jälkiruokana kotimaisten pienjuustolajuustojen kanssa. Hilloke säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Vinkki: Jos haluat hillokkeen säilyvän pidempään, niin purkita se kuumana steriloituihin lasipurkkeihin.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit