Resepti

Omenakakku

Jaana Kankaanpää
Siivilöi omenakakun pinnalle koristeeksi runsaasti tomusokeria.

Omenakakku

12 palaaAinekset
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 dl pieniä omenakuutioita
Pinnalle
  • tomusokeria
Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita kerma voisulaan. Lisää kuivat aineet, voiseos sekä omenakuutiot muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran tasapohjaiseen kakku- tai piirasvuokaan. Voit valmistaa myös isossa rengaskakkuvuossa. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit