Resepti

Hedelmäinen panna cotta

Pentti Vänskä
Syksyinen panna cotta aateloidaan puolukoilla ja siirapilla.

Hedelmäinen panna cotta

6–8 annostaAinekset
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 pullo Pohjolan Hedelmän luomuomena-päärynäsiirappia (125 g) tai 1 1/4 dl muuta siirappia
  • 2 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
  • puolukoita
  • siirappia
Valmistusohje

Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sekoita kerma, siirappi ja vaniljasokeri kattilassa ja kiehauta, älä keitä. Laita liivatelehdet kuumaan kerma-siirappiseokseen ja sekoita ne sinne. Kaada seos annosmaljoihin (vaikka laseihin) ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Lämmitä maljoja nopeasti kuumassa vedessä ja kumoa sisältö tarjoilulautaselle. Lisää panna cottan päälle luomuomena-päärynäsiirappia, hedelmiä tai marjoja. Maistele ja nauti!

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit