Resepti

Omenahyve

Pentti Vänskä
Tuttu omenahyvekin mehevöityy siirapilla.

Omenahyve

Ainekset
  • 5–6 isoa luomuomenaa (tai kotimaista)
  • 0,6 dl fariinisokeria (tai tavallista)
  • kanelia
  • 1 pullo Pohjolan Hedelmän luomuomena-päärynäsiirappia (125 g) tai muuta siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • 3 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje

Pese omenat ja poista siemenkota. Lohko ne kuorineen ja laita uunivuokaan. Laita omenoiden päälle fariinisokeria ja kanelia.

Sekoita voi, kaurahiutaleet, vaniljasokeri ja siirappi. Ripottele seos omenoiden päälle ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia Tarjoile hillojen, siirapin, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Helppoa ja herkullista!

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit