Resepti

Hedelmäinen uunipossu

Pentti Vänskä
Siirappi antaa possunfileisiin ja juureksiin kiiltoa ja makeutta.

Hedelmäinen uunipossu

Ainekset
  • 1–2 porsaan sisäfilettä
  • juureksia (porkkanaa, lanttua, punajuurta, perunaa, sipulia)
  • 1 pullo Pohjolan Hedelmän luomuomena-päärynäsiirappia (125 g) tai 1 1/4 dl muuta siirappia
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • tuoreita yrttejä tai kuivattua yrttiseosta
  • rouhittua mustapippuria
  • meri- tai vuorisuolaa
Valmistusohje

Viipaloi juurekset ja mausta ne suolalla, pippurilla ja yrteillä. Levitä ne uunipellille ja paista 175 asteessa 25 minuuttia. Pippuroi fileen pinta ja paista se kauniin väriseksi melko topakalla lämmöllä paistinpannulla. Laita filee uuniin 175 asteeseen ja paista noin puoli tuntia (fileen sisälämpö 70–72 astetta). Anna vetäytyä folioon käärittynä 15 minuuttia.

Viipaloi filee ja asettele kauniisti tarjoiluastialle yhdessä uunijuuresten kanssa. Mausta leikatut palat pippurilla ja suolalla ja valuta päälle reilusti omena-päärynäsiirappia. Siirappia leviää kivasti myös juureksille antaen niille hedelmäisen aromin. Nauti välittömästi!

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit