Resepti

Kurpitsahummus

Jaana Kankaanpää
Kurpitsahummus maistuu rapean ruissipsin kera.

Kurpitsahummus

6 annostaAinekset
  • 1 l kurpitsakuutioita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 prk (400 g) kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsapaloja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Huuhdo kikherneet. Laita hiukan jäähtyneet kurpitsat, valkosipuli, mausteet ja öljy monitoimikoneeseen. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Lisää mausteita tarvittaessa. Laita hummus kulhoon, valuta pinnalle öljyä.

Paahda kurpitsansiemenet pannulla ja rouhi veitsellä paloiksi. Ripottele kurpitsapalat hummuksen päälle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit