Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Resepti

Suppilovahvero-tattikeitto

Juha Kauppinen
Sienikeiton terästyksenä on briejuustovaahto.

Suppilovahvero-tattikeitto

4 hengelleAinekset
  • 6 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 150 g pakastettuja herkkutatteja
  • 5 dl kana/kasvislientä
  • 0,4 dl madeiraa
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
Valmistusohje

Liota kuivattuja suppilovahveroita tilkassa kuumaa vettä vähintään 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit ja paloittele tatit.

Paista sipulit, tatit ja liotettuja suppilovahveroita voissa kevyesti noin 5 minuuttia. Lisää liemi, madeira ja kerma joukkoon ja keitä noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi timjami, kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Mausta suolalla ja vasta jauhetulla mustapippurilla, tarkista maku. Tarjoa kuuma keitto briejuustovaahdon kera ja koristele tuoreella timjamilla.

BriejuustovaahtoAinekset
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl suolaa
  • puolikas liivatelehti
  • 150 g suomalaista briejuustoa
Valmistusohje

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 15 minuuttia.

Paloittele juusto ja lisää se kattilaan kerman ja maidon kera ja kiehauta.

Soseuta kuumana sauvasekoittimella ja siivilöi. Mausta suolalla ja lisää kuumaan seokseen kuivaksi puristettu liivatelehti ja sekoita.

Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi. Tarjoa sienikeiton kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit