Resepti

Pinkki hapankaali-makkarakeitto

Kari Salonen
Hapankaali-nakkikeiton maku vain paranee lämmitettäessä.

Pinkki hapankaali-makkarakeitto

4 annostaAinekset
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rs (400 g) hapankaalia
  • 200 g etikkapunajuuria
  • 400 g nakkeja tai braatvursteja
  • noin 1 dl punajuurten lientä tai 2 rkl punaviinietikkaa
  • (suolaa)
Lisäksi
  • smetanaa tai ranskankermaa
Valmistusohje

Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa kuoritut porkkanat tikuiksi.

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulit sekä porkkanat siinä. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet.

Lisää kiehuvaan liemeen hapankaali ja tikuiksi leikatut etikkapunajuuret. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Paahda paloitellut nakit erikseen pannulla. Lisää ne keittoon mukaan ja anna kiehua muutama minuutti.

Mausta seos etikkapunajuurien liemellä tai etikalla ja tarkista suolan määrä.

Nauti keitto smetana- tai ranskankermasilmän kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit