Resepti

Siskon pyttispelti

Kari Salonen
Kasviksia tulee syötyä huomaamatta runsaasti, kun ne ovat paahtuneet uunissa makoisiksi.

Siskon pyttispelti

4–5 annostaAinekset
  • 5 perunaa
  • 1–2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 rs (300 g) ruusukaaleja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pkt (noin 400 g) siskonmakkaroita
  • yrttisilppua
Valmistusohje

Pese perunat, ja lohko ne kuudeksi veneeksi. Kuori ja lohko sipulit. Poista halkaistuista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa haarukkapaloiksi. Pura ruusukaalit lehdiksi, huuhdo ja valuta ne.

Kumoa kaikki kasvikset kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja mausteet. Ravistele sekaisin. Kumoa kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Ota pelti uunista, kääntele aineksia ja puristele siskonmakkarat suolestaan palloiksi pellille kasvisten lomaan. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes makkarat ovat saaneet pintaansa hieman väriä.

Somista yrttisilpulla ja tarjoa sinapilla maustetun majoneesin ja salaatin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit