Resepti

Perunapohjainen nakkipiiras

Kari Salonen
Näppärästi sekoitettava perunapohjainen taikina saa pinnalleen pizzahtavat päällykset.

Perunapohjainen nakkipiiras

noin 4–6 annostaAineksetTaikina
  • 100 g voita
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunahiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
Täyte
  • 2 rkl tomaattipyreetä (esimerkiksi Makumestarin pizzapyree)
  • ½ tl pizzamaustetta
  • ½–1 sipulia
  • 200 g nakkeja
  • 100 g cheddaria
Valmistusohje

Sulata pohjataikinan voi ja lisää vesi joukkoon.

Sekoita keskenään jauhot, perunahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää jauhoihin voi-vesiseos ja sekoita vaikka lastalla tasaiseksi (ei tarvitse sotkea käsiä).

Painele taikina kevyesti jauhotetulla leivinpaperilla ympyräksi (halkaisija noin 20 senttiä). Nosta sopivaan vuokaan ja repäise ylimääräiset paperit reunoilta pois.

Levitä pohjalle pizzapyreetä ja ripottele yrttiseos pinnalle. Leikkaa sipuli renkaiksi ja levitä pohjalle. Leikkaa nakit paloiksi ja ripottele sipulien päälle. Raasta juusto tai leikkaa viipaleet nauhoiksi ja levitä tasaisesti nakkien päälle.

Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Nauti iltapalana teen tai oluen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit