Resepti

Juustoinen makkara-kasvisvuoka

Kari Salonen
Upean värikäs kasvis-makkaravuoka on ilo nostaa pöytään.

Juustoinen makkara-kasvisvuoka

4–6 annostaAinekset
  • 300 g lenkkimakkaraa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 tomaattia
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 pkt (250 g) sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija mustaleima tai savuporo)
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Kastike
  • 1 tlk (400 g) paseerattua tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Valmistusohje

Sekoita ensin tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja levitä uunivuokaan.

Viipaloi kuorittu makkara puolen sentin kiekoiksi. Viipaloi pesty kesäkurpitsa, tomaatit, paprika ja punasipuli ohuiksi kiekoiksi. Leikkaa sulatejuusto viipaleiksi.

Lado viipaleita vuoron perään riveiksi tomaattikastikkeen päälle. Ripauta pintaan hieman suolaa ja rouhi mustapippuria.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes ruoka on kauniisti ruskistunut.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit