Resepti

Punaviiniglögi

Sanne Katainen
Monien mielestä paras glögi on perinteinen itse keitetty punaviiniglögi.

Punaviiniglögi

4 annostaAinekset
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 5 neilikkaa
  • 1 tl kardemummansiemeniä
  • 1 kanelitanko
  • 1 appelsiininkuorisuikale
  • 1 plo (7 ½ dl) punaviiniä
Tarjoiluun
  • manteleita ja rusinoita
Valmistusohje

Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua hiljaa poreillen kymmenisen minuuttia.

Lisää kattilaan punaviini ja lämmitä, mutta älä päästä kiehumaan.

Tarjoa heti manteleiden ja rusinoiden kanssa.

Vinkki: Käytä alkoholittomaan glögiin punaviinin tilalla mustaherukkamehua. Terästetyn glögin saat lisäämällä annoksiin 2 cl konjakkia, rommia tai kirkasta viinaa. Kuohuvan glögijuoman puolestaan teet mittaamalla kuohuviinilasiin 1/3 punaviiniglögiä ja täyttämällä lasin kuohuviinillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit