Resepti

Vadelma-basilikakastike kylmäsavuhauelle

Pentti Vänskä
Kylmäsavuhauki saa vadelmaisen kastikkeen.

Vadelma-basilikakastike kylmäsavuhauelle

Raikas ja herkullinen kastike kylmäsavuhauelle tai miksei muullekin kalalle syntyy, kun öljy-viinietikkakastikkeeseen lisää muutaman vadelman ja tuoretta basilikaa.

Ainekset
  • ½ dl rypsiölyä
  • 1 ½ tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl limemehua
  • muutama vadelma
  • tuoretta basilikaa
  • ripaus merisuolaa
  • ripaus rouhittua valkopippuria
  • 1 tl hunajaa
  • 1 punasipuli
Valmistusohje

Mittaa ainekset tehosekoittimeen (paitsi punasipuli) sekoita tasaiseksi kastikkeeksi, Kuutioi punasipuli pieneksi ja lisää kastikkeeseen. Anna maustua muutama tunti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit