Resepti

Loimulohi

Pentti Vänskä
Vesa Lappi on päättänyt, että hänen loppusijoituspaikkansa on mökki Suonenjoella järven rannalla. "Täällä mieli rauhoittuu ja on hyvä olla."

Loimulohi

Ainekset
  • 1 kirjolohifilee
  • suolaa
  • voisulaa
  • (konjakkia)
Valmistusohje

Mausta filee kevyesti suolalla ja kiinnitä filee loimutuslautaan. Loimuta tulen lähellä 2–3 tuntia fileen koosta riippuen. Voitele filettä silloin tällöin voisulalla tai konjakilla loimutuksen aikana.

Filee on sopivalla etäisyydellä tulesta, kun pystyt pitämään kättä 20 sekuntia tulen ja fileen välissä.

Lisää valmiiseen lämpimään loimufileeseen suolaa tarvittaessa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit