Resepti

Nopea punajuurisosekeitto ja vuohenjuustotoastit

Kari Salonen
Kun saatavilla on valmista juuressosetta, loihtii siitä 15 minuutissa sydämen vievän keiton. Lisänä tarjottavat vuohenjuustotoastit viimeistelevät nautinnon.

Nopea punajuurisosekeitto ja vuohenjuustotoastit

3–4 annostaAinekset
  • 1 tanko (500 g) punajuurisosetta
  • 4–5 dl täysmaitoa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl punaviini- tai balsamietikkaa
  • 100 g tuorejuustoa (esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti)
Pinnalle
  • rucolaa
Toastit
  • 6–8 viipaletta paahtoleipää
  • 50 g voita
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • noin 200 g vuohenjuustoa
Valmistusohje

Purista sose tangosta kattilaan, lisää maito ja kuumenna koko ajan sekoittaen.

Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja anna liueta.

Tarkista maku. Ripottele annosten päälle rucolaa tai hienonnettuja yrttejä.

Sivele leivät voilla ja sitten chilikastikkeella. Nosta juustoviipale joka toiselle paahtoleivistä. Paina toinen puolisko päälle ja paina hieman. Paista leivät pannulla molemmin puolin voissa rapeiksi, leikkaa kolmioiksi ja tarjoa keiton kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit