Resepti

Yhden kattilan savulohipasta

Kari Salonen
Yksi kattila, jonne ladot ainekset, ja savulohipasta on valmista kymmenessä minuutissa. Ei ole vaikeaa, ja ruokailijat kiittävät makuelämystä.

Yhden kattilan savulohipasta

6 annostaAinekset
  • noin 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 400 g pastaa, esimerkiksi mini penne rigate
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • ½–1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1–2 dl ruokakermaa
  • noin 200 g lämminsavulohta
  • basilikasilppua
  • mustaleimaemmentalraastetta
Valmistusohje

Mittaa isoon kattilaan vesi, kalaliemikuutiot, pasta, hienonnetut sipulit, viipaloidut herkkusienet, halkaistu ja viipaloitu kesäkurpitsa, suola ja mustapippuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä niin kauan, kunnes pasta on kypsää eli noin 10 minuuttia.

Lisää loppuvaiheessa pakasteherneet ja ruokakerma, sekoita hyvin ja lisää mukaan basilikasilppua. Kun pasta on valmis, sekoita mukaan lohipalat. Koristele basilikalla ja tarjoile juustoraasteen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit