Resepti

Sitruunainen pikaviillokki

Kari Salonen
Viillokki pitkän kaavan mukaan vie tunteja. Nykykaupan aineksilla loihdit korvaavan version vartissa.

Sitruunainen pikaviillokki

3–4 annostaAinekset
  • 2 rkl voita
  • 1 tl currya
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 kana-annosfondi tai liemikuutio
  • 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1–2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 pkt (200 g) kypsää broileria (esimerkiksi Atrian Vuolu kanafilee fajitas tai savu)
Valmistusohje

Pane ensimmäiseksi lisäkeriisi kiehumaan.

Sulata voi kattilassa. Kiehauta curryjauhe voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vettä vähitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää annosfondi ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Keitä muutaman minuutin ajan.

Sekoita kastikkeeseen kerma, sitruunankuoriraaste sekä mehu ja valkopippuri. Lisää broilerinlihat.

Kuumenna kastike ja tarjoa keitetyn riisin sekä halutessasi mustaherukkahyytelön kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit