Resepti

Pikakauraleipäset

Kari Salonen
Parhaimmillaan leipäset ovat uunista otettuina, mutta voit elävöittää ne uudelleen paahtimen kautta.

Pikakauraleipäset

noin 8 kappalettaAinekset
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juustoraastetta (esimerkiksi cheddaria)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • 50 g voita
  • 2½ dl täysmaitoa
Valmistusohje

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Mittaa kuivat aineet ja juustoraaste kulhoon. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla. Jaa se pellille, leivinpaperin päälle tasakokoisiksi keoiksi.

Ripauta kunkin keon päälle jauhoja ja taputa palat jauhoisin käsin leipäsiksi.

Paista uunissa noin 10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Nauti leivonnaiset tuoreina. Jos leipäsiä jää seuraavaan päivään, nuorenna ne leivänpaahtimessa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit