Resepti

Suolainen savukalapannukakku

Sanne Katainen
Uunissa ihanan kuohkeaksi kohoava pannukakku maistuu savukalan ja salaatin kanssa.

Suolainen savukalapannukakku

4 annostaAinekset
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
Pannulle
  • 3 rkl voita
Lisäksi
  • savulohta tai muuta savukalaa
  • salaattia
  • granaattiomenansiemeniä
  • tartarkastiketta
  • sitruunaa
  • ruohosipulia
Valmistusohje

Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput taikinan aineet. Anna turvota noin 20 minuuttia.

Mittaa voi valurautaiselle (ø 20 cm) tai muulle uuninkestävälle pannulle. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin, kunnes voi on sulanut.

Kaada taikina pannulle ja kypsennä noin 30 minuuttia, tai kunnes pannari on kohonnut ja ruskistunut kauniisti.

Pannarin kypsyessä valmistele täyte. Perkaa kala tarvittaessa ruodottomaksi. Pese ja paloittele salaatti. Irrota granaattiomenansiemenet. Lohko sitruuna. Nostele täyteen aineet pannarin päälle ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

Vinkki: Pannukakku kohoaa uunissa runsaasti ja laskee jonkin verran jäähtyessään, joten tarjoa se pian uunista ottamisen jälkeen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit