Resepti

Kalapihvit mateesta

Sanne Katainen
Pankokorppujauhoilla saat kalapihvien pinnan herkullisen rapeiksi. Pihvit maistuvat esimerkiksi remouladekastikkeen kanssa.

Kalapihvit mateesta

4 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 600 g nyljettyä ja mahdollisimman ruodottomaksi perattua madetta
  • 1 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • ¾ tl valkopippuria
  • 2 dl pankokorppujauhoja
Paistamiseen
  • voita
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Jauha mateet hienoksi lihamyllyllä tai yleiskoneen terällä.

Sekoita hienonnettuun kalaan muut aineet. Muotoile massa pihveiksi.

Kumoa pankojauhot syvälle lautaselle. Kasta pihvien molemmat puolet pankojauhoissa. Paista pihvejä kuumassa rasvassa keskilämmöllä noin kaksi minuuttia molemmin puolin.

Tarjoa pihvit esimerkiksi perunoiden sekä sitruunalla ja tillillä maustetun kermaviilin tai remouladekastikkeen kanssa.

Vinkki: Pankokorppujauhoja löytyy hyvin varustetuista marketeista yleensä etnisten tuotteiden kanssa samasta hyllystä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit