Resepti

Härkäpapu-­spelttilaatikko

Kari Salonen
Härkäpapu-spelttilaatikko on maukas talvipäivän kasvisruoka.

Härkäpapu-­spelttilaatikko

Ainekset
  • 1 pkt (noin 300 g) spelttimakaronia (cappellia tai fusillia)
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 2 dl härkäpapurouhetta (tai ­paahdettua härkäpapurouhetta)
  • 4 dl kaurakermaa
  • 8 dl vettä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl härkäpapukastiketta
  • öljyä vuoan voiteluun
Valmistusohje

Voitele uunivuoka. Pilko sipuli ja kuullota se paistinpannussa. Lisää härkäpapurouhe sekä porkkanaraaste. Sekoita joukkoon mausteet ja lopuksi kerma sekä vesi. Kaada pastat (ei tarvitse keittää) sekä kastike vuokaan ja sekoita.

Paista laatikkoa 200 asteessa uunin alaosassa noin 30–40 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit