Resepti

Runebergin kakku

Kari Salonen
Runebergintortun sijaan voi tehdä kakun, joka tällä kertaa on gluteeniton.

Runebergin kakku

Ainekset
  • 1,5 dl härkäpapujauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/3 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl omenamehua
  • noin 10 tippaa karvasmanteli­aromia
Päälle
  • 150 g vadelmahilloa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä
Valmistusohje

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut muut aineet. Jauhota tai vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 20 cm:n vuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 170 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä kakun pinnalle hilloa keskelle isoksi ympyräksi. Sekoita tomusokerikuorrute ja pursota siitä hillon ympärille valkoinen rinkula.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit