Ruoka

Aasialainen kookoskeitto

Resepti 08.04.2016 Anneli Pessala
Pääruoka, Keitto, Kasvikset
Valuta aasialaisen kookoskeiton pinnalle kermaista kookosmaitoa ja lisää isoja kookoshiutaleita. Herneenverso on koristeellinen ja maukas lisä.

Aasialainen kookoskeitto

4–5 annostaAinekset
  • 500 g porkkanoita
  • 1 pussi (480 g) pakastemaissia
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 sitruunaruoho
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
Pinnalle
  • kookosmaitoa
  • kookoslastuja
  • herneenversoja
Valmistusohje

Kuutioi kuoritut sipulit. Paloittele kuoritut porkkanat ja perunat. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla ja lisää juustokumina. Pyöräytä muutaman kerran kattilan pohjalla. Lisää porkkanat, maissi, perunat ja vesi. Murenna liemikuutio joukkoon. Lisää huuhdeltu, halkaistu sitruunaruoho. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Ota sitruunaruohon puolikkaat pois ja soseuta kasvikset hienoksi. Lisää kookosmaito ja valkopippuri. Jätä purkin pohjalle hiukan maitoa koristelua varten. Kuumenna sekoittaen tasaiseksi. Jos haluat aivan tasaisen sileä keiton, niin siivilöi keitto ennen tarjoilua.

Koristele annokset kookoslastuilla, kookosmaidolla ja herneenversoilla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit