Ruoka

Ahven-lohirullat kermaisessa valkoviinikastikkeessa

Resepti 01.12.2017 Helena Saine-Laitinen
Pääruoka, Kala, Maitotuotteet, Kodin juhlat, Villiruoka
Jaana Kankaanpää
Ahvenkääröihin sujahtaa myös kylmäsavulohta makua antamaan. Tarjoa lisänä sinappisia pariisinperunoita ja mummon kurkkujen tapaan tehtyä herne-kurkkusalaattia.

Ahven-lohirullat kermaisessa valkoviinikastikkeessa

4 annostaAinekset
  • noin 450 g ahvenfileitä
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ rs (100 g) yrttituorejuustoa
  • 2 dl kevätsipulia silputtuna
  • 100 g kylmäsavulohiviipaleita
Kastike
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
Valmistusohje

Levitä nahattomat, ruodottomat ahvenfileet työlaudalle. Taputtele kuiviksi talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

Levitä ahvenille tuorejuusto ja 1 ½ desilitraa kevätsipulisilpusta. Leikkaa lohi pienemmiksi paloiksi ja jaa ahvenfileille. Kääri kalat rullalle. Sulje kääröt cocktailtikulla ja nosta ne voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa lisänä sinappisia pariisinperunoita ja pikkelöityä herne-kurkkulisuketta.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit