Ruoka

Ahven-kasvisvuoka

Resepti 15.05.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Kala, Kasvikset, Villiruoka
Jaana Kankaanpää
Laita onkiahvenet juuresten kanssa vuokaan ja anna hautua hiljalleen folion alla kypsäksi.

Ahven-kasvisvuoka

4 annostaAinekset
  • noin kilo ahvenia
  • 2 tl suolaa
  • 10 mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 purjo
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 1 dl vettä
Valmistusohje

Suomusta ahvenet, ota sisälmykset pois ja huuhtele kalat. Voit paloitella isoimmat kalat kahteen kolmeen osaan tai kypsentää kokonaisina. Mausta kalat sisältä ja pinnalta teelusikallisella suolaa.

Leikkaa puhdistettu purjo renkaiksi, viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet, porkkanat ja selleri.

Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja mausta teelusikallisella suolaa. Sekoita pippurit joukkoon ja nosta kalat kasvisten päälle.

Kaada vuokaan hiukan vettä ja laita alumiinifolio päälle. Laita folioon muutama pieni reikä, jotta höyry pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteessa puoli tuntia. Alenna lämpö 125 asteeseen ja jatka kypsentämistä puolitoista tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Vinkki

Kauli alumiinifolion tilalle valmiista ruistaikinasta levy. Voitele voisulalla ja pistele haarukalla muutama reikä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Kala-makaronivuoka

Resepti
Pääruoka, Kala, Arjen suosikit

Hauenmätileivät

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka

Graavisärki

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka