Ruoka

Appelsiiniskonssit

Resepti 14.10.2016 Anneli Pessala
Makea leivonnainen, Välipala, Hedelmät, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Tarjoa skonssit lämpiminä aprikoosimarmeladin kera.

Appelsiiniskonssit

12–14 kplAinekset
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 1/2 dl maitoa
Tarjoiluun
  • aprikoosimarmeladia
Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä voi jauhoseokseen. Lisää rusinat, marmeladi ja maito. Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla, esimerkiksi juomalasilla pyöreitä kakkusia. Nosta ne leivinpaperille pellille ja paista 250 asteessa 10–12 minuuttia.

Tarjoa skonssit lämpiminä marmeladin kera.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Sieni-juustokeitto

Resepti
Keitto, Sienet, Villiruoka, Kodin juhlat, Arjen suosikit

Perunakakku

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Suklaa-viikunakupposet

Resepti
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Hedelmät, Kodin juhlat