Ruoka

Banaanikakku

Resepti 08.12.2017 Anneli Pessala
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Tarjoa banaanikakkua sinihomejuuston kanssa.

Banaanikakku

1–2 kplAinekset
  • 3 (noin 500 g) kypsää banaania
  • 150 g voita
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1 tl soodaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje

Survo banaanit haarukalla tasaiseksi soseeksi. Sulata voi ja lisää banaanisose ja kermaviili.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää banaani-voiseos. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita. Voitele ja korppujauhota kaksi litran vetoista leipävuokaa tai yksi 1,8 litran. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin alaosassa noin tunti 175 asteessa.

Anna banaanikakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Vinkki

Kakun voi paistaa myös rengasvuoassa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit