Ruoka

Appelsiinibroileri

Resepti 04.01.2017 Anneli Pessala
Pääruoka, Kastike, Liha, Hedelmät
Jaana Kankaanpää
Loppiaisen uunibroileri tarjoillaan raikkaiden appelsiiniviipaleiden kera.

Appelsiinibroileri

5 annostaAinekset
  • 10 broilerin maustamatonta rintapalaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
Marinadi
  • 2 dl appelsiinitäysmehua
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl siirappia
Kastike
  • 3 dl paistolientä
  • 2 rkl vaaleaa suurustetta
  • 1 dl pippuriruokakermaa
Koristeluun
  • appelsiiniviipaleita
  • appelsiinin kuorisuikaleita
Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset ja kaada rintapalojen päälle uunivuokaan.

Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Käännä paloja marinadissa välillä.

Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Valuta paistoliemi kattilaan.

Lisää vesitilkkaan sekoitettu suuruste ja kerma. Anna kiehua hetki. Kaada kastike takaisin rinta-palojen päälle.

Koristele appelsiiniviipaleilla. Tarjoa broilerin kanssa basmatiriisiä tai perunoita.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Sieni-juustokeitto

Resepti
Keitto, Sienet, Villiruoka, Kodin juhlat, Arjen suosikit

Perunakakku

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Suklaa-viikunakupposet

Resepti
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Hedelmät, Kodin juhlat