Ruoka

Ahvenwallenbergit eli kalamurekepihvit

Resepti 02.02.2018 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Kala, Villiruoka
Jaana Kankaanpää
Käytä ylimääräiset ahvenwallenbergit vaikka hampurilaisten pihveinä. Nimi wallenberg tulee Ruotsista ja juontuu pannupihvien luksusversiosta.

Ahvenwallenbergit eli kalamurekepihvit

4 annosta, noin 13 kplAinekset
  • 500 g nahattomia ahvenfileitä
  • 1 sipuli
  • 2—3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 1—2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½—2 dl ranskankermaa
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 dl juustoraastetta
Pinnalle
  • 1½ dl seesaminsiemeniä
Paistamiseen
  • voita
Valmistusohje

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne öljytilkassa. Anna jäähtyä.

Hienonna paloitellut kalafileet ja sipulit monitoimikoneessa. Lisää muut ainekset järjestyksessä ja aja koneella tasaiseksi.

Muotoile massasta pihvit märälle leivinpaperille kostutetuin käsin. Painele pihvit molemmin puolin lautaselle levitetyissä seesaminsiemenissä.

Kuumenna pannulla voita ja paista pihvit molemmin puolin herkullisen ruskeiksi.

Tarjoa kalamurekepihvien lisänä keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta, jonka olet maustanut tuoreyrteillä ja sitruunamehulla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit