Ruoka

Anjoviskakku

Resepti 17.06.2016 Anneli Pessala
Alkuruoka, Suolainen leivonnainen, Pääruoka, Kala, Maitotuotteet, Muna, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Hapankorppupohjalle hyydytetty anjoviskakku on kesäisen raikas sellaisenaan tai uusien perunoiden kera nautittuna.

Anjoviskakku

12 annostaPohja
  • 150 g hapankorppuja
  • 75 g voita
Kostutus
  • noin 1 dl maitoa
Täyte
  • 6 liivatelehteä
  • 1 rasia (200 g) valkosipulituorejuustoa
  • 5 kovaksi keitettyä munaa
  • 100 g anjovisfileitä
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • anjovisfileitä
  • ruohosipulia
Valmistusohje

Leikkaa leivinpaperiarkki kahteen osaan ja laita hiukan limittäin halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuokaan. Paina reunus kiinni, jolloin paperit jäävät tiiviisti pohjalle. Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun voin kanssa.

Taputtele seos vuoan pohjalle ja kostuta maidolla. Suorakaiteen muotoisen kakun saat, kun laitat leipävuokaan ristikkäin kaksi leivinpaperipalasuikaletta. Paperien reunat saavat tulla reilusti yli reunojen. Näin valmis kakku on helppo nostaa leivinpaperien avulla tarjolle.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista liika vesi pois lehdistä ja liuota kuumaan sitruunamehuun.

Hienonna munat ja anjovisfileet haarukalla. Vaahdota kerma.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan, peitä ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, vedä pohjapaperit pois ja koristele munaviipaleilla, anjovisfileillä ja ruohosipulilla. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit