Ruoka

Ananas-kookoskakku

Resepti 23.03.2018 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Hedelmät, Kodin juhlat, Pääsiäinen
Jaana Kankaanpää
Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla.

Ananas-kookoskakku

noin 25 viipalettaAinekset
  • 1 pieni prk ananasviipaleita
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 1 dl kookoskermaa tai kermaista kookosta
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
  • voita
  • kookoshiutaleita
Kakun pinnalle
  • ananasmehua
  • kookoshiutaleita
Valmistusohje

Voitele 1,8 litran rengasvuoka ja ripottele kookoshiutaleita vuoan reunoille. Leikkaa ananasviipaleet pienen pieniksi paloiksi, säilytä liemi kakun kostuttamiseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita voisulaan ananaspalat ja kookoskerma. Lisää seos vuoroin vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa. Sekoita ja levitä tasaisesti vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Sivele jäähtyneen kakun pintaa ananasmehulla ja ripottele kookoshiutaleita koristeeksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit