Ruoka

Anjovispiiras

Resepti 18.03.2016 Anneli Pessala
Pääruoka, Suolainen leivonnainen, Välipala, Kala, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Anjovispiiraat maistuvat pikkusuolaisena iltapalana raikkaan tuoresalaatin kera.

Anjovispiiras

10 annostaPohja
  • 75 g voita
  • 4 dl kaura- tai spelttihiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
Täyte
  • 1 dl hirssisuurimoita
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 rasia anjovisfileitä
  • 1 prk (2,5 dl) sitruunapippuriruokakermaa
  • 1 muna
  • 1 dl cheddarjuustoraastetta
Valmistusohje

Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina voideltuun vuokaa (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Vaihtoehtoisesti voit tehdä 10 annospiirasta.

Huuhtele hirssisuurimot ja kiehauta. Kaada vesi pois ja keitä suurimot uudessa, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. Mausta jäähtyneet suurimot tillisilpulla.

Levitä suurimot taikinapohjalle. Laita viipaloidut munat sekä anjovisfileet suurimoiden päälle.

Sekoita muna ruokakerman joukkoon ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha