Ruoka

Aprikoosimarmeladi

Resepti 14.10.2016 Anneli Pessala
Hedelmät, Säilöntä
Jaana Kankaanpää
Tarjoile aprikoosimarmeladi esimerkiksi makeiden skonssien kanssa.

Aprikoosimarmeladi

Ainekset
  • 1 pussi (250 g) kuivattuja aprikooseja
  • 1 1/2 dl omenatäysmehua
  • 1/2 rkl inkivääriraastetta
  • 1 dl hillosokeria
Valmistusohje

Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja siirrä kattilaan. Sekoita joukkoon mehu, raastettu inkivääri ja hillosokeri. Keitä hiljalleen välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.

Kaada lasipurkkiin tai tarjoiluastiaan.

Vinkki

Jos teet marmeladin kuivista ja kovista aprikooseista, lisää omenatäysmehun määrää puolella desilitralla. Marmeladi säilyy jääkaapissa puhtaassa lasipurkissa useita viikkoja.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Kala-makaronivuoka

Resepti
Pääruoka, Kala, Arjen suosikit

Hauenmätileivät

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka

Graavisärki

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka