Ruoka

Bataatti-kuskussalaatti

Resepti 25.11.2016 Anneli Pessala
Salaatti, Kasvikset, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Kuori ja kuutioi valmiin salaatin joukkoon sharon-hedelmä.

Bataatti-kuskussalaatti

5—6 annostaAinekset
  • 1 (300 g) bataatti
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 1/2 dl kuskusta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • puolikas vihreä paprika
Kastike
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1/2 prk (1 pala) salaattijuustoa
  • 1/2 rkl hunajaa
  • mustapippuria myllystä
  • maitoa
Valmistusohje

Leikkaa kuorittu bataatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon bataatti, valkosipulit, suola ja voi. Keitä 3—4 minuuttia, kunnes bataattikuutiot ovat lähes kypsiä.

Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kuskus ja sitruunamehu. Sulje kansi ja anna hautua, kunnes kuskus on kypsynyt. Sekoita ja anna jäähtyä.

Lisää salaattiin persilja ja suikaloitu paprika. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Hienonna salaattijuustopala haarukalla. Sekoita kastikkeen ainekset. Ohenna maidolla ja tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Kuori ja kuutioi valmiin salaatin joukkoon sharon-hedelmä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit