Resepti

Blinivohvelit

Jaana Kankaanpää
Blinit voi uudistaa ottamalla käyttöön vohveliraudan. Kuumalla raudalla syntyy rapeita, ohuita blinejä. Rasvaa ei tarvita yhtä paljon kuin valurautapannulla.

Blinivohvelit

noin 20 kplAinekset
  • 5 dl maitoa
  • 1/2 pkt (25 g) hiivaa
  • 2 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1 prk (1,25 dl) smetanaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 valkuaista
Tarjoiluun
  • 1–2 prk smetanaa
  • 200 g mätiä, esimerkiksi kirjolohen, muikun tai siian
  • 1–2 punasipulia
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota vähintään tunnin verran.

Lisää keltuaiset, smetana ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.

Voitele vohvelirauta voisulalla ja paista taikinasta kullankeltaisia blinejä. Taikinan voi paistaa myös blini- tai ohukaispannulla paksuhkoiksi blineiksi.

Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä ja hienonnettua punasipulia. Myös maustekurkku ja tilli sekä sienisalaatti maistuvat blinien kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit