Ruoka

Broilerinsiivet

Resepti 12.05.2017 Anneli Pessala
Pääruoka, Liha, Grillaus
Jaana Kankaanpää
Grillatut broilerin siivet dipataan valkosipulikastikkeeseen ja syödään sormin.

Broilerinsiivet

5—6 annostaAinekset
  • 1 pak (800 g) maustamattomia broilerin siipiä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
Marinadi
  • 1 dl appelsiinitäysmehua
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl makeaa chilikastiketta
Kastike
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl appelsiinitäysmehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
Valmistusohje

Mausta broilerin siivet suolalla ja pippurilla ja lado uunipannulle tai paistopussiin.

Sekoita marinadin ainekset ja kaada siipien päälle. Anna maustua kylmässä muutama tunti. Sekoita välillä, jotta siivet maustuvat tasaisesti.

Grillaa kypsiksi. Mikäli kypsennät paistopussissa uunissa, 200 astetta noin puoli tuntia, niin leikkaa pussista kulma pois. Näin höyry pääsee ulos kypsymisen aikana.

Sekoita kastikkeen ainekset ja anna tekeytyä siipien kypsymisen ajan. Ota siipi käteen ja dippaa kastikkeeseen.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha