Ruoka

Broilerifileerulla italialaisittain

Resepti 16.03.2018 Helena Saine-Laitinen
Pääruoka, Liha, Kala, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Valkoviinissä keitetty fileerulla tarjotaan tonnikalakastikkeen kera.

Broilerifileerulla italialaisittain

6 annosta

Ainekset
  • 1 (noin 1 kg) broilerinfileerulla (verkkopaisti)
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 100 g fenkolia
  • ½ sitruunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl neilikoita (kokonaisia)
  • 1 plo (7 ½ dl) kuivaa valkoviiniä
Kastike
  • 1 prk (200/150 g) tonnikalaa vedessä
  • 3–4 anjovista (+ 1 tl lientä)
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruuanvalmistusta.

Leikkaa kuorittu porkkana paloiksi, sipuli lohkoiksi ja fenkoli suikaleiksi. Nosta liha sopivan kokoiseen kattilaan. Lisää joukkoon kasvikset, sitruunaviipaleet, laakerinlehdet, suola ja neilikat. Kaada päälle valkoviini. Jos viini ei peitä lihaa, jatka vedellä.

Nosta kattila levylle ja keitä liha kypsäksi eli anna kypsyä poreilevassa mausteliemessä noin tunnin ajan (sisälämpötila 72 astetta). Nosta kattila sivuun ja anna lihan jäähtyä ja maustua liemessään.

Valuta tonnikala ja kumoa se monitoimikoneen kulhoon. Lisää mukaan anjovikset ja tilkka niiden maustelientä, muna, kaprikset, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku. Notkista kastiketta tarvittaessa tilkalla lihan keitinlientä.

Poista paistista verkko ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Lusikoi tonnikalakastiketta päälle ja tarjoa loput erillisestä astiasta. Koristele halutessasi kapriksilla.

Tarjoa lisänä riisiä ja vihersalaattia tai tomaatti-munakoisovuokaa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Puolukka-piparimalja

Resepti
Jälkiruoka, Marjat, Joulu

Omenaserbetti

Resepti
Jälkiruoka, Hedelmät, Joulu

Joulutiramisu

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Viktorian kookosherkku

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Joulu