Ruoka

Appelsiinivaahto

Resepti 15.01.2016 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Välipala, Hedelmät, Maitotuotteet
Jaana Kankaanpää
Appelsiinivaahto on kevyttäkin kevyempi jälkiruoka.

Appelsiinivaahto

4—5 annostaAinekset
  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl rasvatonta piimää
  • 1 dl appelsiinitäysmehua
  • 2—3 rkl sokeria
  • 1 iso appelsiini
Pinnalle
  • kanelia
Valmistusohje

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista kuiviksi ja sulata ne puoleen desilitraan appelsiinitäysmehua. Sekoita piimä, liivateseos sekä loppu mehu reilun kokoisessa kulhossa. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 2—3 minuuttia. Mausta sokerilla.

Kuori appelsiini ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi. Kerrostele jälkiruokakulhoon appelsiiniviipaleita sekä vaahtoa.

Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin verran. Ripottele pinnalle hiukan kanelia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Kala-makaronivuoka

Resepti
Pääruoka, Kala, Arjen suosikit

Hauenmätileivät

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka

Graavisärki

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka