Resepti

Avokadokakku

Jaana Kankaanpää
Sinimailasen iduilla hunnutettu avokadokakku on kevyen raikas kahvipöydän suolapala.

Avokadokakku

8–10 annostaAinekset
  • 12 viipaletta isoa paahtoleipää, esim. monivilja
Kostutukseen
  • noin 1 dl maitoa
Kotijuustotäyte
  • 2 pkt (à 250 g) kotijuustoa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl limettimehua
Avokadotahna
  • 4 kypsää avokadoa
  • 1 limetin mehu
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa (kevyt)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
Koristeluun
  • sinimailasen ituja
  • syötäviä kukkia
Valmistusohje

Valmista ensin avokadotahna. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi sisus kulhoon ja lisää muut tahnan ainekset.

Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Käytä tahnasta kaksi kolmasosaa kakun sisään ja loppu päälle.

Halkaise kotijuustot kolmeen osaan.

Leikkaa leivistä reunat ohuesti pois. Laita tarjoiluvadin pohjalle kolme leipäviipaletta peräkkäin. Kostuta maidolla.

Voitele pinta ohuelti avokadotahnalla. Tee päälle kerros kotijuustoviipaleista. Mausta juusto limettimehulla ja hienolla mustapippurirouheella.

Leikkaa yksi leipäviipale kahteen osaan. Laita puolikkaat seuraavan kerroksen päihin ja kaksi kokonaista niiden väliin. Kostuta ja levitä kerros avokadotahnaa.

Tee jälleen leipäkerros ja kostuta. Sivele ohuelti tahnalla ja laita loput kotijuustoviipaleet päälle. Mausta limettimehulla ja mustapippurilla.

Tee ylin leipäkerros ja kostuta. Peitä kakku kelmulla. Laita painoksi kevyt leikkuulauta tai muu sellainen. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Levitä ennen tarjoilua pintaan ja reunoille loppu avokadotahna. Tee sinimailasen iduista harsokerros pinnalle ja koristele kakku syötävillä kukilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit