Resepti

Bataatti-vuohenjuustokeitto

Jaana Kankaanpää
Samettinen bataattisosekeitto saa lisämakua appelsiinista ja vuohenjuustosta.

Bataatti-vuohenjuustokeitto

6 annostaAinekset
  • 700 g bataattia
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g perunaa (jauhoinen lajike)
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 appelsiini
  • 1–2 rkl timjamia silputtuna
  • noin ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
Lisäksi
  • 3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl vuohenjuustoa murusteltuna
  • tuoretta timjamia
Valmistusohje

Kuori bataatit, porkkanat ja perunat. Paloittele ne pienemmiksi. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä. Lisää bataatit, porkkanat ja perunat, kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta kasvikset. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta 1–2 teelusikallista makusi mukaan sekä hedelmästä puristettu mehu. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto kuohkeaksi. Tarkista maku.

Koristele keitto kurpitsansiemenillä, juustomuruilla ja timjamilla. Tarjoa lisäksi hyvää leipää.

Vinkki

Tee keitto jo tarjoilua edeltävänä päivänä, niin maut ehtivät syventyä jääkaapissa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit