Resepti

Glaseeratut karitsankyljykset

Jaana Kankaanpää
Jos haluat valmistaa nopean pääruuan karitsasta, valitse kyljykset.

Glaseeratut karitsankyljykset

6 annostaAinekset
  • noin 1 kg karitsan karetta tai valmiita kyljyksiä
  • 2–3 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl yrttisilppua (kirveliä, rosmariinia, rakuunaa, persiljaa)
  • 1 (luomu)sitruuna
  • 2 rkl voita
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
Glaseeraus
  • 4 rkl karkeaa dijon-sinappia
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
Koristeeksi
  • ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
  • rosmariinia
Valmistusohje

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa kokonainen kare kyljyksiksi. Painele kyljykset talouspaperilla kuiviksi. Hiero lihat öljyllä ja painele molemmin puolin yrttisilppuun.

Tee lihojen maustuessa glaseerauskastike. Yhdistä sinappiin loput ainekset.

Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voissa paistinpannulla ja paista ensin sitruunaviipaleita molemmin puolin, jotta ne saavat hieman väriä. Ota ne sivuun.

Paista kyljyksiä samalla pannulla voissa kummaltakin puolelta 2–3 minuuttia. Levitä glaseerausseosta lihojen molemmille puolille paistovaiheessa. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.

Koristele kyljykset paistetuilla sitruunaviipaleilla, paahdetuilla pinjasiemenillä ja tuoreella rosmariinilla. Tarjoile heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit