Ruoka

Crostini toscani (Toscanalaiset maksaleivät)

Resepti 17.08.2018 Marita Joutjärvi
Välipala, Suolainen leivonnainen, Liha, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Sanne Katainen
Maukkaat maksaleivät herättävät ruokahalun.

Crostini toscani (Toscanalaiset maksaleivät)

6–8 annostaAinekset
  • 16 viipaletta maalaisleipää
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • parmesaanilastuja
  • kapriksia
Tahna
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 pkt (300 g) broilerinmaksaa (pakaste)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl (n. 30 g) kapriksia
  • (2 rkl Vin Santoa tai makeaa jälkiruokaviiniä)
Valmistusohje

Tee ensin tahna. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota sipulisilppu hiljalleen pehmeän läpikuultavaksi.

Puhdista sillä aikaa maksasta kalvot pois. Pilko maksa pieniksi paloiksi.

Kumoa maksapalat pannulle, nosta lämpöä ja paista, kunnes ne ovat kypsiä (muutama minuutti). Jäähdytä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.

Hienonna kaikki leikkuulaudalla kapristen kanssa tahnaksi suurella veitsellä hakaten. Kun seos on hienon tasaista hakkelusta, siirrä seos kulhoon ja sekoita mukaan halutessasi viini. Tarkista maku.

Paahda leipäviipaleet paistinpannulla tai leivänpaahtimessa.

Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero sitä paahtuneen leivän pintaan. Lorauta pinnalle hieman hyvää oliiviöljyä. Levitä päälle maksatahna ja ripota pintaan muutama parmesaanilastu ja kapris. Nauti vaikka proseccon tai kevyen punaviinin kera.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Inkivääri-omenaglögi

Resepti
Juoma, Hedelmät, Joulu

Inkiväärikinuskikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat

Pikkelöity inkivääri

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Itämainen lohikeitto

Resepti
Keitto, Kala