LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Hellepäivän mansikka-fetasalaatti

Jaana Kankaanpää
Mansikkasesongin huippuna marjoja kannattaa kokeilla myös suolaisen salaatin piristäjänä.

Hellepäivän mansikka-fetasalaatti

4 annostaAinekset
  • ½ l mansikoita
  • 200 g feta- tai salaattijuustoa
  • 3 kevätsipulia
  • 1 ps (150 g) salaattisekoitusta
Kastike
  • ¼ kurkkua
  • 2 dl maustamatonta jugurttia (10 % rasvaa)
  • 2 rkl minttusilppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Tee ensin kastike. Raasta kurkku ja puristele käsin nesteet pois.

Sekoita jugurttiin kurkkuraaste, minttusilppu, pieneksi silputtu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, hunaja ja mausteet. Anna kastikkeen vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Perkaa mansikat ja halkaise ne. Paloittele fetajuusto ja hienonna sipulit.

Levitä tarjoiluvadille pussillinen salaattisekoitusta. Levitä sen päälle mansikat, fetapalat ja sipulisilppu.

Lusikoi päälle kastiketta ja tarjoa loppu pikkukulhosta.

Nauti salaatti kevyenä kesäateriana tai tarjoa sen lisänä grillattua kalaa tai broileria.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit