Coleslaw puna- ja valkokaalista - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Coleslaw puna- ja valkokaalista

Jaana Kankaanpää
Sekoita kastike kaalisalaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.

Coleslaw puna- ja valkokaalista

4 annostaAinekset
  • 1 iso omena
  • 1 sipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • lohko valkokaalia
  • lohko punakaalia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 dl keltaisia rusinoita
Kastike
  • 1/2 rasiaa (á 350 g) ruokarahkaa
  • 1 1/2 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
Valmistusohje

Leikkaa kuorittu sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta omena. Sekoita sipulikuutiot ja omenaraaste sitruunamehun kanssa.

Raasta pala valko- ja punakaalia karkeaksi raasteeksi. Tai vedä juustohöylällä suikaleita kaalista. Jos kaalisuikaleet tuntuvat kuivilta, niin kauli tai nuiji niitä hiukan. Tee raastetta yhteensä noin 5 desilitraa.

Kääntele kaaliraasteet sipuli-omenaseokseen. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna tekeytyä puolisen tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele seos kaaliseokseen. Lisää lopuksi rusinat salaatin päälle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit