Resepti

Granola eli kotimysli

Kuivatut karpalot tuovat väriä ja makeutta kotitekoiseen granolaan.

Granola eli kotimysli

noin 9 dlAinekset
  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kauraleseitä
  • 3 rkl kookoslastuja (luomu)
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl siirappia
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
Valmistusohje

Mittaa kulhoon hiutaleet, leseet, rypsiöljy sekä siirappi. Sekoita hyvin ja levitä leinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paahda 150 asteessa noin puoli tuntia. Sekoita lastalla muutaman kerran paahtamisen aikana.

Lisää jäätyneeseen seokseen paahdettu pellavarouhe sekä kuivatut karpalot. Pilko karpaloita pienemmiksi, jos ne ovat reilun kokoisia.

Sekoita granolaa esimerkiksi maustamattomaan jugurttiin, piimään, rahkaan, maitoon ja nauti välipalaksi.

Vinkki

Jos käytät rypsiöljyn tilalla pellavansiemenöljyä, niin lisää se jäähtyneeseen granolaan. Pellavansiemenöljyä käytetään kuumentamatta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit